top of page

פיתוח תערובת להזנת צאן

עודכן: 28 בנוב׳ 2024


לפני כ-26 שנה רפאל תערובת הראשונה בארץ לשנות את שיטת הזנת הצאן בישראל

לאור בקשות רבות של מגדלי צאן לשיפור תוצאות מקצועיות.

רפאל תערובות החלה בסדרת ניסויים במכון וולקני ובחלק מהמשקים.

מטרת הניסוי: שיפור קצב גדילה של טלאים, הפחתת עובי אחוז השומן ואחוזי תיפחה גבוהים יותר. בנוסף שיפור תוצאות של כבשים ועיזים בתחלובה גבוהה יותר ועלייה באחוזי שומן וחלבון בחלב.

לפי מחקרים שנעשו בעבר בעולם, הזנת צאן בגרעינים שלמים משפרת את צריכת המזון ומאפשרת שימוש מירבי באיכות הגרעינים השלמים במערכת העיקול וחיסכון משמעותי באחזקה של מזון גס במשקים.

שלב ראשון של הניסוי - שימוש בשלושה סוגי גרעינים תירס, שעורה וחיטה בתוספת מקורות חלבון ויטמינים ומינרלים קמחיים.



במהלך הניסוי נוכחנו לדעת, שנוצרת הפרדה בין החומריים הקמחיים לגרעינים השלמים בזמן ההובלה למשקים מרוחקים ולכן ייצרנו כופתית באחוז חלבון גבוהה, המרכזת בתוכה חלבונים ויטמינים, מינרלים, תוספים טבעיים ללא תוספות של כימיקלים.


הניסוי היה בין שתי קבוצות טלאים, בהם קבוצה אחת קיבלה תערובת כופתית רגילה ממכון מסחרי מול תערובת גרעינים שלמים ותרכיז חלבון של רפאל תערובות.

תוצאות הניסוי הוכיחו במפורש: בקבוצת טלאים שהוזנה בתערובת גרעינים שלמים של רפאל היה שיפור ניכר של 10% במשקל הטלאים מול קבוצת הטלאים שהוזנה בתערובת הכופתית הרגילה. כמו כן, היה שיפור באחוז תיפחה גבוהה בבשר והפחתה בשכבת השומן.


תוצאות נפלאות אלו חזרו על עצמם במספר ניסויים נוספים וכך החל שיווק של תערובת הגרעינים בכל רחבי הארץ.

במהלך השנים עשינו שינויים נוספים בתוספות של חומרים טבעיים ולמדנו לאזן באחוזים הנכונים בשימוש בגרעינים, כדי למטב את תוצאות הגידול בשיפור קצבי גדילה והפחתת שומן.

למדנו גם את הצורך בהפחתת כמויות האבק המגיעות עם הגרעינים השלמים, ולכן התערובת עוברת ניפוי לפני הוצאתה למשקים לטובת צריכת מזון נמוכה ובריאות העדרים מדלקות ריאות עקב נשימה של כמות אבק מוגברת.

מאז ועד היום רפאל תערובות מובילה באיכות תערובות הצאן מגרעינים שלמים.

משפרת את התערובת בשימוש בחומרים טבעיים ובתוספים באופן ייחודי ובלעדי בארץ.

 
 
 

Comments


bottom of page